Menu

Deze week in een Dagje Meekijken Met; Leonie Cillekens.
Leonie werkt als werkvoorbereider bij Hollandia en laat ons zien hoe haar werkdagen eruit zien.

Geweldig hoe veelzijdig haar baan is toch?

Van de 100 jaar oude Trambrug in Schipluiden waren ruim 1600 klinknagels aan vervanging toe. Met een tang houd ik een klinknagel tussen de inductieverwarmer op zijn plek. Met mijn voet bedien ik de machine.
Zodra de klinknagel contact maakt met de koperen blokken, loopt de stroom door de klinknagel. De klinknagel wordt daardoor verwarmd tot hij ‘witheet’ is.

Sinds kort heeft Hollandia een VR-room. Hier kunnen wij opdrachtgevers in 3D laten zien hoe een door ons ontworpen onderdeel in hun object eruit komt te zien en hoe het werkt.
Ook als werkvoorbereider is het interessant om te zien wat het ontwerp doet. Zo neem ik hier een kijkje in de brugkelder van de Friesesluis.

Als werkvoorbereider kom ik regelmatig op de projecten. Altijd leuk om een door Hollandia gerenoveerd bewegingswerk (Panamawiel) van dichtbij te bekijken.  

Hollandia heeft de hefbrug van de Hoekse Lijn (spoorlijn tussen station Schiedam Centrum en Hoek van Holland) gerenoveerd en gemodificeerd van Trein naar Tram. Om de bovenleiding door te kunnen trekken,
is een pantograafstelling tussen de brug gehangen. Voor dit project heb ik niet alleen de werkvoorbereiding vanachter mijn bureau gedaan, maar heb ik ook ter plaatse onze servicemonteur geholpen met de werkzaamheden.

De Van Brienenoordbrug (A16) in Rotterdam is met 240.000 voertuigen per etmaal de drukst bereden brug van Europa. Hollandia heeft deze iconische brug al enkele jaren in onderhoud.
Deze foto heb ik gemaakt vanuit het brugwachtershuisje tijdens een rondleiding die ik organiseerde voor een groep collega’s.

Ben jij een vrouw werkzaam in de techniek en wil jij jouw verhaal delen óf laten zien hoe jouw werkdag eruit ziet?
Om zo jonge meisjes, andere vrouwen én zij – instromers te enthousiasmeren voor de geweldige mogelijkheden in de techniekbranche?

Neem dan contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.