Menu

Hoi! Ik ben Anouk

Leeftijd 20 jaar

Studie    Avondopleiding MIT-E  

Werkt als Trainee           

Vertel eens Anouk hoe ben jij in de techniek gekomen?

Als ik naar mijn opa en oma ging, ging ik altijd met opa oude dvd-spelers uit elkaar halen en weer in elkaar zetten om te kijken wat er kapot was.  Dit was onbewust mijn eerste aanraking met Techniek. En dit vond ik leuk om te doen.

Hoe ben je erachter gekomen dat deze branche iets is waar jij in wilt werken?

Ik heb op mijn middelbare school de richting Techniek breed gekozen omdat ik wilde weten wat er allemaal nog mogelijk was in de Techniek. Dit spraak mij meer aan om door te gaan in de techniek omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn.

Hoe ervaar jij je eerste baan na je school?

Ja ik vind het heel leuk, er zit veel uitdaging in en ik leer er zo veel bij. De projecten waar ik aan mee werk vind ik heel interessant. Het is natuurlijk wel even wennen van school naar werk om te schakelen, maar voor mij is de omschakeling niet zo moeilijk geweest omdat ik in mijn laatste school jaar al 4 dagen naar stage ging en nog maar 1 dag school had.

Een dag van mij ziet er als volgt uit:

Ik spreek samen met een collega af welke werkzaamheden ik die dag of week uit ga voeren. De werkzaamheden verschillen per dag.

De werkzaamheden die ik in een werkdag kan doen zijn: bellen met leveranciers over producten of een offerte aanvragen, in Revit moduleren dit houdt in dat ik de installatie in Revit tekenen en dan op de bouw ga kijken of het ook zo uitgevoerd wordt en als ze het anders doen pas ik dit aan in Revit.  Ook heb ik veel contact met de Chefmonteur en los ik de problemen op waar hij tegen aanloopt of bestel ik de producten die nodig zijn.

Het werk wat ik doe is dus heel verschillend.

Wat vind je het leukste van je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik dat het heel verschillend is. En dat je uiteindelijk iets samen met je team iets mooi gemaakt heb waar mensen iets aan hebben. Dat je kan zeggen dat heb ik samen met mijn team meegemaakt.

Als jij de mogelijkheid had om een klas met scholieren te inspireren, hoe zou je dat doen?

Wat ik ze sowieso mee wil geven is dat ze iets moeten kiezen wat hun gelukkig maakt. En als dat Techniek is, is dat natuurlijk heel fijn. En dat techniek voor iedereen is, en er meer mogelijkheden zijn dan op de bouw werken.  En dat niks te gek is zolang ze er zelf in geloven.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij zijn hier voor jou

Ben jij net gestart als vrouw in de techniek en heb vragen over je verdere carrière? 
Stuur ons een berichtje, onze Vrouwen in de Techniek helpen je graag verder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.