Menu

Vertel eens, wie is Joyce?

Ik ben getrouwd en ik heb een dochter van 11 maanden, aan het begin van dit jaar ben ik van baan veranderd en werk ik nu bij een grote technisch dienstverlener als technisch beheerder op de afdeling maintenance.

HET TEAM

Is relatief klein en bestaat uit 5 personen binnendienst en 7 monteurs in de buitendienst (maintenance team). Doordat we nauw met elkaar samenwerken is het fijn dat we open, eerlijk en direct met elkaar zijn. Hierdoor weten we precies waar we aan toe zijn en kunnen we goed op elkaar inspelen. Voor mij is het team net een familie.

Hoe ben jij in de techniek gekomen?

De rode draad in mijn leven is dat ik niet in een standaard bedrijf wilde werken. Ik ben als persoon direct en duidelijk en dat past niet altijd in elke cultuur. Wat ik belangrijk vind in het werk is dat we duidelijk zijn en goed samenwerken.

“Het maakt voor mij niet uit wie de werkzaamheden doet als het resultaat er maar is.”

Verder wilde ik voor een bedrijf werken dat anders is dan andere. De bedrijven waarvoor ik allemaal heb gewerkt of werk zijn stuk voor stuk dynamisch. Ik vind het mooi als een bedrijf innoveert en waar je zelf ook kan groeien. Ik ben graag in ontwikkeling en die mogelijkheden worden er ook gegeven binnen dit bedrijf.

Als je vertelt over je werk, ben je ontzettend enthousiast over wat je doet en hoe je het aanpakt. Kan je ons meenemen in wat jij dagelijks doet?

Elke dag is anders aangezien er ook verschillende onderhoudsklussen zijn, maar voornamelijk ben ik verantwoordelijk voor de planning van het lange termijn onderhoud van onze klanten. Voor deze klussen doe ik het volgende:

 • Bestellen van de materialen voor storingen/projecten.
 • Indelen welke monteur waar naar toe gaat en hoe laat ze er moeten zijn.
 • Contact met klanten monteurs en derden.
 • Monteurs laten weten welke materialen, rapportages etc. ze mee moeten nemen en of er bijzonderheden zijn
 • Bekijken van storingen en zorgen dat de klanten tijdig geïnformeerd worden.
 • Ik bekijk of er derde partijen mee moeten werken aan storingen /  projecten
 • Ik zorg dat de rapportages op tijd verstuurd worden of in het klanten portaal staat
 • Werkbonnen, rapportages en  certificaten worden naar de klant verstuurd.  
 • Mochten er investeringen nodig zijn voor herstelwerkzaamheden dan laat dat aan mijn collega weten die dan een voorstel aan de klant kan doen.

Vanwege corona heb ik het volgende nog niet veel gedaan, maar het idee is wel dat ik;

 • Werkplekinspecties ga doen
 • Meetings met de monteurs heb
 • Klantbezoeken
 • Opleiding / cursus

Verder is het belangrijk dat ik pro actief en flexibel ben! Er verandert vaak iets en daar moeten we dan direct op inspelen. Om snel te reageren kunnen we niet in hokjes denken maar juist in oplossingen, want daardoor vullen we elkaar aan en krijgen we een beter resultaat. Als aan het einde van de dag alles lukt zoals ik in gedachte heb dan krijgt  ik echt een YES gevoel! Dat is voor mij voldoening en echt teamwerk!

Flexibel moet je niet alleen in je planning zijn, maar binnen een team is niet één beter dan de ander. Daarom wil ik graag met de monteurs meegaan en laat mij maar zien waarmee ze te maken hebben. Ik denk dat als je goed begrijpt hoe alles werkt en ziet waar de monteur tegenaan loopt, dat je hier beter op kan inspelen wat tevens bevorderlijk is voor de sfeer.  

Als jij voor een klas zou staan en je mag de leerlingen inspireren om voor techniek te kiezen, hoe zou jij dat doen?

Ga op je gevoel af!

Elk bedrijf is anders en als je op een plek zit waar je een overweldigend gevoel voor hebt, dan weet ik zeker dat je met veel motivatie en enthousiasme naar je werk gaat. Je brengt namelijk ontzettend veel tijd door op je werk en juist daarom is het belangrijk dat je weet waar je interesses liggen en waar je blij van wordt. Naar mijn mening zijn er veel mogelijkheden voor meiden en vrouwen binnen de techniek.

Soms hoor ik dat er wordt gezegd dat techniek zwaar werk is en dus voor jongens / mannen is, maar dat is maar een klein deel van techniek. Techniek is heel breed daardoor is er voor iedereen wel een plek dat het beste bij ze past. Voor mij is werken in de techniek creatief zijn, mee gaan met innovaties en juist heel erg divers.

Als je niet weet wat bij je past of waar je blij van wordt, dan zou ik zeggen neem eens een kijkje in de keuken van een technisch bedrijf.

Mijn laatste tip is:
Misschien heb je de ambitie om snel aan het werk te gaan, maar weet dat als je nu tijd en energie investeert in je opleiding dat je daar later veel aan hebt. Nu denk je misschien ik heb het gehad met school en ik wil meer vrije tijd hebben. Verder denk ik dat het goed is om te weten dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn binnen de techniek.

Welk advies zou jij meiden/vrouwen willen geven die voor een keuze staan om een carrière in techniek te kiezen?

Pak niet gelijk de meest voor de hand liggende optie – maar vind het vakkenpakket, de studie of de baan die echt bij jou past. Techniek is zeker niet alleen voor jongens, diversiteit binnen teams en bedrijven is ontzettend belangrijk omdat we elkaar goed kunnen aanvullen.

Als je wilt weten wat techniek te bieden heeft, ga dan eens naar een open dag, spreek met vakspecialisten, je school of kijk op internet wat de mogelijkheden voor jou binnen de techniek zijn.