Menu

Van 13% naar 20% werkende vrouwen in de techniek

Er werken gelukkig al een redelijk aantal vrouwen in de technische branche; in de installatiesector tot metaalsector, van ICT’er tot directrice.

Maar toch ligt het aandeel van vrouwen in technische beroepen nog onder de 15% en dit is niet in balans.

Ons doel is om bij te dragen aan een hoger percentage van vrouwen die werkzaam zijn in de techniek – en technologische industrie. 

Vrouwen in de Techniek opereert volgens vier waardes:
Diversiteit, Inclusiviteit, Betrokkenheid en Groei. Deze waardes zijn van toepassing op zowel de aangesloten vrouwen, als op de technische bedrijven waarmee wij samenwerken.

De community Vrouwen in de Techniek bevat tientallen vrouwen die werkzaam zijn in de technische branche, die zich in willen spannen om anderen meer te vertellen over de prachtige mogelijkheden die er voor hen zijn in de techniekbranche.

Neem nou Willy Hofstra:

Willy was vroeger kapper, maar is via omscholing nu met veel plezier aan de slag als lasser. Willy deelt graag haar passie om andere vrouwen, zij – instromers, over de streep te trekken om voor een baan te kiezen in de techniekbranche. 
Je leest het interview met Willy hier.

“Persoonlijke verhalen vol met inspiratie, over de ontelbare mogelijkheden voor vrouwen in de techniek”

Marjorie Woudenberg, initiatiefneemster Vrouwen in de Techniek

Middels interviews en het delen van inspirerende verhalen, actieve social media campagnes en voorlichting op scholen, willen ‘onze’ vrouwen in de techniek de nieuwe generatie meiden enthousiasmeren om een technische studie te volgen.


Een extra toevoeging bij Loopbaanoriëntatie – en Begeleiding op het onderwijs.

Een belangrijk onderdeel van Vrouwen in de Techniek is om jongeren te ondersteunen bij het maken van een loopbaankeuze en hen de mogelijkheden in de technieksector te laten zien.
In samenwerking met het vmbo, havo/vwo en mbo willen wij middels diverse projecten een waardevolle bijdrage leveren in de totstandkoming van de loopbaankeuze van scholieren.

Aandacht aan de nodige loopbaancompetenties middels gastlessen en werkbezoeken bij technische bedrijven zijn hierbij onze speerpunten.

Een dagje meekijken met Jolanda

Hoe kan jij meedoen?

Als vrouw in de techniek

Wil jij je aansluiten als vrouw bij onze community?
Je bent van harte welkom, waar je ook werkt. Deel jij graag jouw verhaal? Inspireer je graag jonge meiden óf ben je benieuwd naar onze nieuwe projecten?
Neem dan contact met ons op en word lid van de grootste community van werkende vrouwen in de techniek.

Ontdek meer


Als technisch bedrijf

Wilt u zich als bedrijf ook actief inzetten om méér meisjes en vrouwen te enthousiasmeren voor een studie of baan in de techniek?
Wordt zichtbaar op ons platform en draag uit dat u zich als bedrijf actief inzet voor diversiteit op de werkvloer.

Uw persoonlijke bedrijfspagina, interviews met vrouwelijke medewerkers en op maat gemaakte campagnes voor uw bedrijf?

Sluit u aan bij Vrouwen in de Techniek en laat uw aandacht en inzet voor meer vrouwen in de techniek een onderdeel zijn van uw CSR en MVO beleid.

Als onderwijs

U speelt als onderwijsinstelling een belangrijke rol in de toestroom van meiden naar de technische sector. Onze missie is om de doorstroom van meisjes die een technisch profiel kiezen in het MBO te verhogen. Samenwerking met het VMBO is hierin een belangrijke schakel, wij helpen hier graag in mee.

Als onderdeel van het Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze traject, zijn werkbezoeken en inspiratie activiteiten waardevolle toevoegingen. Met Vrouwen in de Techniek organiseren wij activiteiten binnen het onderwijs om zo meer studenten te interesseren voor een baan in de techniek.

Samen voor méér vrouwen in de techniek.


Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.