Menu

Vrouwen in de Techniek is betrokken bij SMARTCirculair.

SMARTCirculair bestaat uit twee nationale events; de Bouw ontwerp Challenge en de Eart Hour Energie ontwerp Challenge.

Met deze samenwerking ondersteunt Vrouwen in de Techniek de gerichte ambitie van SMARTCirculair om méér jongeren te enthousiasmeren voor techniek.

Doe jij mee met de Earth Hour Energie Ontwerp Challenge?

SMARTCirculair zoekt honderden duurzame energieconcepten waarmee er tijdens Earth Hour dorpen en steden verbonden worden met een ‘groen lint van licht’.

Jongeren wordt gevraagd op een creatieve manier hét energiesysteem van de toekomst op basis van hernieuwbare energie te ontwerpen en te bouwen.


Planning:

  • 15 januari 2021 Kick Off
  • 27 maart 2021 Earth Hour
  • 15 april 2021 Regiofinales
  • 30 april 2021 Landelijke Finale

Meer informatie van deze wedstrijd vind je hier.


De SMARTCirculair Bouw ontwerp Challenge


De SMARTCirculair Bouw ontwerp Challenge is de nationale ontwerpwedstrijd waarin multidisciplinaire studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp voor een opdracht van hun opdrachtgever.

Jonge techniektoppers bedenken klimaatpositief (gebouw)ontwerpen voor hun lokale opdrachtgever. Zij zijn nog niet beperkt door klassieke bouwideeën en krijgen de ruimte om met nieuwe concepten te komen.

15 studententeams, 16 deelnemende scholen en ruim 250 studenten zorgen voor een revolutie en laten prachtige creaties zien!

Tijdens de SMARTCirculair wedstrijd worden ook jonge meiden actief betrokken en krijgen zij een unieke kans om in contact met het bedrijfsleven te komen. Zowel VMBO als MBO wordt gestimuleerd op innovatieve wijze opdrachten uit te voeren en komt op een interactieve manier in contact met technische bedrijven. Een unieke invulling op het LOB beleid en een waardevolle toevoeging op het curriculum.

Onze gedeelde missie, méér jongeren in de techniek wordt hierdoor versterkt.

Meer informatie over deze unieke wedstrijd vind je hier.


Vrouwen in de Techniek draagt de SMARTCirculair challenges actief uit, om zo samen meer jongeren én meisjes te enthousiasmeren voor de techniek!