‘Horeca maken we samen!’
Albeda Horecacollege viert de Horeca tijdens de Week van de horeca. Het wordt weer een feestweek vol leerzame activiteiten! Zo staan de deuren van de Albeda restaurants wagenwijd open en ontvangen gasten na bezoek in deze week een leuk presentje. Studenten en docenten van onze restaurants verzorgen diverse acties voor het goede doel, waaronder een diner voor de vrijwilligers van de Gaarkeuken en een lunch in het teken van Wereld Alzheimer Dag.
Horecastudenten maken een rondje door Maassluis op zoek naar smaken en nemen een kijkje in hun keuken. Ze vinden hun weg op horecavakbeurs ‘Gastvrij’, waar studenten van de opleiding Leidinggevende bediening gasten serveren van de grootste internationale kookwedstrijden: de Bocuse d’Or. Ook krijgen studenten extra inzichten over de verschillende smaken in duurzaamheid bij de BIA en Van Gelder.
Daarnaast gaan studenten op de koffie bij buurtgenoten met koffie van Manhattan en heeft student Shania Bouman het unieke aanbod gekregen om te bedienen in de Tweede Kamer! Mooie activiteiten om de horeca positief in de schijnwerpers te zetten. We zijn trots dat we als Albeda Horecacollege een mooie bijdrage kunnen leveren.
Om alle activiteiten vooraf onder de aandacht te brengen is er een podcast opgenomen en zullen er in de week voor de Week van de horeca stukjes uitgezonden worden. We proberen bij de activiteiten live verslag te leggen.