SVH opnieuw trotse partner met inspirerende SVH Meestertour
Van 22 tot en met 27 september 2025 staat Nederland weer in het teken van de Week van de Horeca. Deze landelijke campagne viert de kracht, trots en gastvrijheid van de horecabranche. Met open dagen, workshops, promoties en waarderingsacties voor medewerkers zetten horecabedrijven, opleidingen en partners gezamenlijk de sector in het zonnetje. Een van de hoogtepunten dit jaar is wederom de samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), die ook dit jaar de inspirerende SVH Meestertour organiseert in de aanloop naar de Week van de horeca.
Partner van het eerste uur
Sinds de eerste editie in 2019 is SVH een vaste en waardevolle partner van de Week van de Horeca. De SVH Meestertour is in die tijd uitgegroeid tot een impactvol initiatief dat jonge horecastudenten en -professionals niet alleen inspireert, maar ook letterlijk in contact brengt met het hoogste niveau van vakmanschap in Nederland: de SVH Meesters.
SVH Meestertour: een unieke blik achter de schermen
De SVH Meestertour biedt horecastudenten en -professionals een exclusief kijkje in toonaangevende horecabedrijven onder leiding van SVH Meesters. Deze gepassioneerde vakmensen delen hun kennis, drijfveren en persoonlijke verhalen met het talent van morgen. Bij een SVH Meester achter de schermen meekijken is niet vanzelfsprekend — SVH biedt die kans.
Tijdens de jubileumeditie in 2024 werden de volgende bedrijven bezocht:
- De Groene Lantaarn** in Staphorst, met SVH Meesterkok Jarno Eggen en SVH Meestergastvrouw Cindy Borger
- Landgoed Lauswolt / De Heeren van Harinxma* in Beetsterzwaag, met SVH Meesterkok Marc van Gulick
- De Lindenhof** in Giethoorn, met SVH Meesterkok Martin Kruithof
Voor SVH Meestertour 2025 staan wederom grootheden klaar om hun passie en expertise te delen met de horecastudenten en -professionals. Dit jaar openen Francois Geurds (FG Restaurant**), Erik van Loo (Parkheuvel**) en Joey de Kruif (Central Park*) hun deuren voor deze unieke tour.
Samen voor het vak
De samenwerking tussen SVH en de Week van de Horeca heeft een gedeelde missie: het bevorderen van de vakbekwaamheid en het inspireren van de volgende generatie. De SVH Meestertour neemt deze generatie mee op pad en laat zien hoe veelzijdig en rijk het horecavak daadwerkelijk is. Samen bouwen SVH en de Week van de Horeca zo aan een sterk fundament voor de toekomst van de branche, waarin vakmanschap en passie hand in hand gaan.