In gesprek met Ferdi Munts Albeda Horecacollege
Jullie doen elk jaar zeer actief mee aan de Week van de horeca, kun je wat meer vertellen over de activiteiten die jullie zoal georganiseerd hebben?
We vinden het erg belangrijk dat we de stakeholders van de horeca in het daglicht zetten en hier activiteiten voor inzetten. Zo hebben wij voorgaande edities diverse activiteiten georganiseerd, voor zowel onze studenten, nieuwe studenten én voor onze gasten. Laat ik hieronder een aantal momenten met jullie delen:
- Bedanken van onze studenten dat ze voor het mooiste vak van de wereld gekozen hebben. Dit hebben wij afgelopen jaar gedaan door pinda rotsjes uit te delen: zij zijn onze rots in de branding!
- Naast dat het leuk is voor de teambuilding is het ook erg belangrijk onze docenten te scholen. Dus hebben wij als workshop zelf messen gesmeden: leuk, leerzaam en als bedankje heeft een ieder een zelf gesmeden mes in huis.
- Ambitie is 1 van onze speerpunten, dit wijst zich uit door jaarlijks mee te doen aan vak wedstrijden waar we vaak hoge ogen mogen gooien. Daarom vinden we het ook enorm leuk mee te werken aan Bocuse do’r waar we ondersteunen bij één van de grootste vak wedstrijden wereldwijd. Leerzaam én ondersteunend naar het bedrijfsleven.
- We hebben openhuis voor VMBO scholen georganiseerd tijdens de Week van de horeca; waar de studenten kunnen snuffelen aan het mooie vak door middel van workshops als mocktails maken, flamberen, plating, dienladen lopen en het bereiden van kleine gerechten.
- Bedanken van onze gasten door een bakje koffie aan te bieden bij een diner.
- Jong geleerd is oud gedaan, de plaatselijke kinderopvang hebben we getrakteerd op onze gastvrijheid en heerlijke pannenkoeken.
Zijn er bepaalde successen of mooie momenten van eerdere edities die je bij zijn gebleven?
Ik kijk met veel trots terug op onze eerdere deelnames aan de Week van de horeca. De waardering van een ieder; de studenten omdat ze trots zijn dat ze het mooie koksvak en gastheerschap mogen doen!
Omdat we samen optrekken, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, werknemers, studenten, leveranciers, gasten samen de horeca laten zien. Zo zie je de mooiste dingen ontstaan en ben ik erg trots op alle samenwerkingen die zijn opgezet.
Jullie studenten gingen vorige editie mee met de SVH meestertour. Hoe blik je hier op terug?
In 1 woord GEWELDIG!, omdat je bij de top van de Nederlandse gastronomie een kijkje in de keuken mag nemen. Inspirerend, motiverend, leerzaam! Waar je kan komen met ambitie! Naast dat het enorm lekker was!
Het feit dat dit samen met SVH georganiseerd werd laat het succes van deze krachtenbundeling zien. De leerlingen waren zo onwijs blij én geïnspireerd en daar doe je dit voor.
Heb je al een idee wat jullie dit jaar gaan doen tijdens de Week van de horeca?
Om eerlijk te zijn nog niet!
Natuurlijk iets voor onze;
- Gasten
- Werknemers
- Toekomstige gasten en studenten
- Horeca bedrijven
- Leveranciers
En natuurlijk onze studenten! Dat zij in de tijd dat ze met ons zijn de beste vakspecialist mogen worden wat er in zit en hun plekje mogen vinden in de horeca.
Het mooie van de Week van de horeca is dat het jaarlijks terugkeert op een vast moment, dus wij kunnen het gewoon vooraf in onze agenda zetten en de plannen voorbereiden.
Wat hopen jullie dat studenten en bezoekers uit deze week meenemen?
HORECA moet je vieren!
Het horeca vak is geweldig er is zo’n verscheidenheid aan bedrijven/concepten, van een 3 sterren hotel tot 5 sterren, van de Italiaan tot sterrenzaak, van grandcafé tot cocktailbar er is zo’n verschil en een ieder kan zijn plekje vinden om te werken of om te bezoeken.
Samen maken we de horeca;
– Aantrekkelijk om te werken!
– Gastvrijer!
– Gastronomischer!
– Tot een hoger niveau!
– Gezelliger!