Menu

In gesprek met Yvonne van der Klaauw, GM Hotel Des Indes

YVDKKruger

Jullie hebben een mooi programma voor tijdens de Week van de horeca, kun je iets meer vertellen over hoe jullie de medewerkers extra in de spotlight zetten in deze periode?

Onze afdeling HR heeft een divers programma samengesteld voor onze medewerkers. Elke dag biedt een andere activiteit, variërend van Bingo en Nationale Complimentendag tot een schilderworkshop en een Mindfulness-dag. Tijdens deze week besteden we eveneens extra aandacht aan een bijzonder evenement: op 23 september vindt de kick-off van de Week van de Horeca plaats, met een exclusieve oriëntatiecarrousel. Bezoekers kunnen presentaties bijwonen van verschillende afdelingen, zodat ze kunnen ontdekken of een carrière of stage binnen de hotelbranche iets voor hen is in de toekomst.

In samenwerking met de gemeente en Leerwerkloket organiseren jullie een open dag tijdens de Week van de horeca. Het laat zien dat jullie aandacht hebben voor een diverse workforce, waarom is dit belangrijk voor jullie?

Het organiseren van een open dag (oriëntatiecarrousel) tijdens de Week van de Horeca, in samenwerking met de gemeente en het Leerwerkloket, is een geweldige manier om onze toewijding aan een diverse workforce te tonen. Diversiteit op de werkplek is om verschillende redenen van cruciaal belang: Dit zorgt voor meer creativiteit, verbeterde relaties met de gast, verhoogde werktevredenheid en gelijke kansen voor iedereen, dit draagt bij aan de positieve reputatie van ons hotel.

Door de open dag te organiseren, willen we niet alleen ons commitment aan een diverse workforce tonen, maar ook actief talent aantrekken uit verschillende gemeenschappen. We hopen dat deze dag mensen inspireert om een carrière in de horeca na te streven en hen de kansen biedt om zich verder te ontwikkelen in deze dynamische sector.

Hoe kijk je naar het imago van de horeca als branche om in te werken anno 2024?

Het imago van de horeca als branche om in te werken kan vanuit verschillende perspectieven worden bekeken.  De horeca sector zit gelukkig in een sterke herstelfase en men is weer enthousiast om uit eten te gaan en te reizen, wat het imago van de sector zeker versterkt. De sector is toegankelijk voor iedereen, ongeacht ervaring of opleiding en biedt verschillende carrièremogelijkheden, van bediening tot management en zelfs ondernemerschap. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en afwisselende carrière.
Aan de andere kant is er ook een uitdaging met betrekking tot de werkdruk en de arbeidsomstandigheden in de horeca. Lange dagen, onregelmatige werktijden en soms een gebrek aan doorgroeimogelijkheden kunnen een negatief effect hebben op het imago van de sector als werkgever. Ook de horeca omarmt maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit dat draagt ook bij aan een positiever imago

Zijn er bij jullie functies die extra in trek zijn voor sollicitanten?

Hotel Des Indes heeft binnen Den Haag, als enige vijfsterrenhotel, wel een goede reputatie bij studenten en professionals die gepassioneerd zijn over de branche. De functie van F&B medewerker is daarom erg in trek, op fulltime basis of als studentenbaan. Veel Hotelschool studenten combineren hun studie met een parttime functie binnen het hotel, binnen de F&B of receptie, dit zijn functies waar de gastbeleving centraal staat, dit trekt veel kandidaten aan die goed zijn in het maken van een persoonlijke connectie en service.

Duty manager is eveneens een populaire functie waar het vooral draait om het verbeteren van de ervaring van gasten en de algehele veiligheid binnen het hotel. Je bent in die functie echt heel all round en een aanspreekpunt voor alle afdelingen en gasten. Je moet hiervoor ook een groot probleemoplossend vermogen hebben.

Als SSB erkend leerbedrijf bieden wij het hele jaar door een inspirerende leeromgeving voor stagiaires.

Als je een advies mag geven aan iemand die twijfelt om te werken in de horeca, wat zou dit dan zijn?

Werken in de horeca is uitdagend maar geeft ook veel voldoening. Alles draait binnen ons vak om “passie”, als je houdt van het werken met mensen, het creëren van een fijne sfeer en gepersonaliseerde belevingen, dan kan de horeca een goede keuze zijn. Het is een dynamische en interessante branche en geen dag is hetzelfde. Bij Hotel Des Indes willen wij graag dat gasten en medewerkers onderdeel worden van de rijke historie van het hotel.
Het is een sociale omgeving waar je waardevolle contacten kunt opbouwen met zowel met collega’s als gasten. Dit kan je persoonlijke en professionele netwerk uitbreiden. Je bent vaak met het “horeca gen” geboren, een natuurlijke wil om het mensen naar hun zin te maken dat is de kracht van de echte horeca professional.

Geïnteresseerd in werken bij Hotel Des Indes? Stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@desindes.com. Voor vragen kun je altijd terecht bij het HR-team, Helen en Chivato, die je graag verder helpen.’

Contact

Partner Week van de Horeca
Partner Week van de Horeca
Partner Week van de Horeca
Partner Week van de Horeca