Menu

Derde dinsdag van Mei

Moet altijd zo lachen om dat gezeul met dat koffertje op de derde dinsdag van september.  Slepen ze met de miljoenennota over het Binnenhof. Althans men zegt dat de miljoenennota erin zit. Past nooit in dat koffertje. Ceremonieel gedoe.  Een pak papier, vol met onmogelijke en onbegrijpelijke termen. Voer voor parlementair journalisten, maar de ‘gewone man’ snapt er geen moer van. Gelukkig is de Koning in staat om in zijn Troonrede nog een in beetje begrijpelijk taal  zijn punt te maken.  En het grappigst vind ik altijd nog dat de miljoenennota absoluut niet voor die dag mag uitlekken.. Tsja.

Maar goed genoeg over de derde dinsdag van September. Die derde van mei, 21 aanstaande, is nu echt vele malen belangrijker. 

Het is prachtig om te lezen welke activiteiten er ontplooit worden op de deelnemende locaties. Niets geheims aan. Hou ik van. Prachtig alle workshop en Meat & Greet met de chefs. Tof.  

Vroeg mij af wie er allemaal komen op die workshops en ontmoetingen? Allemaal vakidioten?  Kenners van onze eigen onbegrijpelijke termen? Of ook de buren, scholieren die nog nooit (behalve als gast) met ons pracht vak te maken hebben gehad? Zou zo jammer zijn als jullie je stinkende best doen om een pracht event neer te zetten en dat dan niemand begrijpt wat de functie van de pratende voordoende mevrouw / meneer is. Wij weten wat F&B betekent, of wat een supervisor van de Front Office doet.. maar of ook buurvrouw Jansen dat snapt?  Hebben jullie iemand aan gewezen als tolk? Een soort ‘termenvertaler’)  een #chefopletten?

Ben een fan van het creëren van een blijvende herinnering.  En vanuit dat fan zijn, vraag ik mij dan ook af wat jullie doen?  Nog los van de quizen, workshops, demo’s en rondleidingen. Geven jullie wat mee? Een frutsel? Een bon voor gratis koffie bij volgend bezoek? Of laten jullie de fratsen en vouchers achterwegen? En laten jullie zo’n verpletterende indruk achter, door elke kreet toe te lichten en gewoon ongelooflijk hartelijk en open te zijn.  Op een dusdanige manier dat daardoor de onvergetelijk herinnering gecreëerd wordt?

Omdat er toch al zoveel gekookt wordt, heb ik er maar een recept van gemaakt. Een recept voor de perfecte derde dinsdag van mei;

2 kilo locatie

5 kilo enthousiasme

3 kilo creativiteit

4 kilo ‘verplaatsen in de gast die niks snapt en weet van de horeca’

3,6 kilo toffe activiteit

4,5 kilo blijvende herinnering

En dat alles in een blender, uurtje laten pruttelen tot een kerntemperatuur van #kijkzelfmaarwatuhetfijnstevindt  En dat dan vervolgens serveren op een bedje van Auping.

Wens u een prachtige Nationale Horedag op 21 mei