Menu

Hoi Ik ben Jacinta!

Opleiding: Agrarische Productie aan de Universiteit  in Suriname

In Nederland belandde ik de IT en volgde intern een opleiding daarna heb ik Bedrijfskundige Informatica gestudeerd

Functie: Informatieanalist, Testanalist.

Vertel eens Jacinta, hoe ben je in de Tech wereld terecht gekomen en wat doe jij?

Ik kwam in februari 1998 in de Tech wereld, door te reageren op een IT advertentie en na 4 gesprekken had ik de mogelijkheid om te starten! Ik kreeg als eerste een opleiding van 3 maanden en na het afmaken van de opleiding werd ik gedetacheerd bij verschillende organisaties.

Ik mocht aan de slag als applicatiebeheerder. In deze functie zette ik omgevingen klaar zodat testers verschillende tests konden draaien om een programma (software) of systeem te testen. Je kunt dan denken aan het klaarzetten van databases en programma’s waarin de testers verschillende testen kunnen uitvoeren.

Mijn werk als zelfstandige is nu divers en heb ik de mogelijkheid om klanten op verschillende manieren met IT vraagstukken te helpen. Op dit moment zorg ik er bijvoorbeeld voor dat alles van een programma duidelijk op papier staat, zodat een ontwikkelaar dit kan bouwen. Daarna test ik of het systeem op de juiste manier werkt en of er nog aanpassingen gedaan moeten worden voordat het naar de klant gaat. Wanneer alles werkt, zorg ik ervoor dat ik samen met de klant in een test omgeving nog alles doorloop en als alles naar wens is train ik de medewerkers die ermee aan de slag gaan.

Hoe ben je erachter gekomen dat je naast een passie voor technologie ook een passie hebt voor Coaching?

Eigenlijk al tijdens mijn opleiding tot coach. Ik genoot ervan om anderen te helpen en ik kreeg echt een passie voor het vak van coach. Als ik met coaching bezig ben dan voel ik een grote passie om anderen te helpen tot een ander inzicht te komen. Het is geweldig om te zien hoe ik ze kon helpen en dat motiveerde mij weer om hierin verder te gaan.

Wat inspireerde je om met Betty Jo op te zetten?

Wat mij inspireerde om Betty Jo op te zetten is het feit dat mijn opleiding tot coach mij enorm veel heeft gebracht. Het heeft mij inzicht gegeven hoe ik beter mijn werk kon doen en die tools wil ik graag ook met andere vrouwen delen. Je hoeft namelijk niet het wiel zelf uit te vinden. Via Betty Jo help ik andere vrouwen in de IT om andere inzichten te krijgen, zodat ze nog meer uit hun werk kunnen halen.

Wanneer vind jij dat je succesvol bent als coach?

Ik ben succesvol als coach, als ik tenminste 1 IT-Vrouw heb geholpen om in de IT te blijven. IT is gewoon leuk en soms door gebeurtenissen in onze carrière vergeten we waarvoor we ook alweer voor IT hebben gekozen. Door middel van coaching sessies laat ik deze vrouwen hun passie weer ontdekken en geef ik ze handvaten om zich sneller te ontwikkelen.

Daarnaast heb ik een grote passie om jonge vrouwen te laten zien hoe gaaf een carrière in IT is en wil ik zij-instromers inspireren om ook voor IT te kiezen. Het is tenslotte belangrijk dat er diversiteit is in developmentteams zodat we op basis van expertise en ervaring nog betere resultaten kunnen behalen.

Hoe inspireer jij anderen om voor Techniek & Technology te kiezen?

Ik inspireer anderen om voor Techniek & Technology te kiezen door vol passie te praten over wat ik allemaal doe. Ik laat ze inzien hoe belangrijk het is om voor deze branche te kiezen en informeer ze dat een overstap echt niet zo moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn.

Welk advies zou jij meiden/vrouwen willen geven die voor een keuze staan om een carrière in Tech te kiezen?

Het advies dat ik zou willen geven aan meiden/vrouwen die voor een keuze staan om een carrière in Tech te kiezen is; laat je goed informeren wat een bepaalde IT functie inhoudt. Neem een coach en/of mentor in de arm die je bijstaat in je keuze. Daarnaast kijk naar andere vrouwen die al in de branche werken en laat je door hen inspireren. Verder blijf vooral vrouw! IT is echt één van de mooiste beroepen die je kunt kiezen.

Welk advies heb jij zelf ontvangen dat jou heeft geïnspireerd om in de technische branche te werken?

Ik had tijdens mijn afstudeerproject een begeleider die een programma had gemaakt om gewassen te bestrijden en dat vond ik heel innovatief!
Dat is voor mij de reden dat ik fan ben geworden om programma’s te ontwikkelen en te testen in de praktijk!