Menu

Hoi! Ik ben Lissa

Leeftijd: 27 jaar                 

Studie:    HBO Technische commerciële textielkunde Post HBO BK5 (technische bedrijfskunde)                     


Vertel eens Lissa hoe ben jij in de techniek gekomen?

Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met techniek. Ik had namelijk op mijn school (AOC) vakken als bouwen, lassen etc. Ik was daar goed in maar in die tijd lag daar mijn interesse niet. Ik koos daarom voor een bredere en algemene studie Marketing en Communicatie.

Na mijn studie wilde ik nog verder studeren meer in de richting van creativiteit, mode en commercie en zo kwam ik dus bij Technische Commerciële Textielkunde. Hoewel de opleiding ontzettend interessant was bleek de fashion industrie niets voor mij.

Gelukkig wees een vriend mij op BK5 (technische bedrijfskunde post HBO) in deze opleiding ligt de focus meer op de processen binnen de techniek. Hier heb ik geleerd om bedrijfsprocessen te in kaart te brengen en deze te verbeteren door middel van LEAN, Six Sigma en verandertechnieken.

Yes, voor mij was deze studie de beste keuze die ik heb kunnen maken.

Tijdens mijn afstuderen ben ik gaan kijken naar verschillende banen. Ik kwam in contact met een bedrijf die automatiseringen adviseert bij verschillende technische klanten in de maakindustrie.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Een dag bij mij is letterlijk nooit hetzelfde! We werken in een klein team en in onze functies pakken we de binnen en de buiten Sales op. Verder hebben we een technische afdeling die echt alle software aspecten oppakt zoals ontwikkeling van nieuwe software, technisch inrichten van het systeem, en andere support vragen.

Laat ik beginnen met vertellen over mijn dagen in de Binnen Sales:

  • Ik assisteer klanten op te kijken naar oplossingen die voor hun van toepassing zijn
  • Ik plan product presentaties in, en zoek elke dag naar nieuwe potentiële klanten
  • Voorbereiden van de presentaties
  • Ook help ik bij de administratieve afhandelingen van aanvragen die binnenkomen

De buiten Sales

  • Product demonstraties voor de klant, op basis van hun specificaties demonstraties geven op locatie.
  • Accountmanagement bij bestaande klanten, kijken hoe het gaat en welke wensen/vragen bij hen zijn.

Het doel van mijn functie is om bedrijven te helpen bij de automatisering van processen binnen het bedrijf. Wij bieden een systeem aan die ze helpt om efficiënt het proces in te richten, zeker als je nagaat dat veel informatie in deze business op een papiertje, sigarendoosje of bierviltje binnenkomt. Dan hebben ze een aanvraag maar moeten ze zelf handmatig informatie overtypen om daarna de producten te produceren. Dat is natuurlijk een heel tijdrovend proces en dat kan gemakkelijker door het systeem op de juiste manier in te richten met generieke functies en specifieke functies.

Om te zorgen dat de klanten de juiste toepassing van het systeem gaan gebruiken is het belangrijk om kennis te hebben van de technieken waarmee ze werken. Ik zorg dan ook naast mijn kennis van mijn opleidingen dat ik me op de hoogte hou van verschillende technische innovaties. Zo kan ik gericht klanten helpen het proces beter in te richten.


Wat vind je het leukste aan je werk?

De diversiteit vind ik het leukste. Elke week zit ik weer op een andere plek. Ik kom bij veel bedrijven binnen en ik vind het gaaf om ze te kunnen helpen. Elk project en bedrijf is anders en wel echt heel leuk dat elk project weer een andere insteek nodig heeft. Verandering kost tijd en bij elk bedrijf doe je dat op een andere manier, het enthousiasmeren van medewerkers brengt veel voldoening met zich mee.  

Het is gaaf om de gemoedelijkheid in de branche waar ik in zit. Op het begin heb ik veel getwijfeld, ik werk met 10 mannen wat best spannend was, nu ben ik ontzettend blij dat ik deze stap heb gemaakt en wordt ik door iedereen “op handen” gedragen.

Als jij de mogelijkheid had om een klas met scholieren te inspireren, over de techniek wat zou je dan vertellen?

Ik zou de scholieren vertellen dat je het gewoon moet doen. Je moet ook wel je mannetje kunnen staan, maar het stigma van de techniek is niet meer zo traditioneel.
Als ik ergens binnen kom dan is het vaak eerst even aftasten en als ze merken dat ik veel kennis heb dan vinden ze het wel echt heel tof om te zien wat je kan doen om hen te helpen!

Techniek biedt enorm veel kansen!