Menu

Maak kennis met.. Oedine

Hoi ik ben Oedine Hinneman

Ik ben             30 jaar

Werk               Servicemonteur Installatietechniek

Vertel eens, hoe ben je in de techniek gekomen?

Als jong meisje had ik al de passie voor techniek. Dit werd van huis uit wel gestimuleerd, maar omdat mijn wiskunde vrij zwak was heb ik toentertijd voor zorg & welzijn gekozen. Uiteindelijk de HAVO en afgestudeerd als Criminoloog. In 2018 zou ik eigenlijk starten met de opleiding motorfiets techniek, maar kwam de installatietechniek ineens op mijn pad. Hierin heb ik als servicemonteur mijn draai gevonden.
Helaas heb ik nog altijd geen opleiding mogen volgen in deze branche. Ik heb veel moeten leren door zelf mee te kijken, op te zoeken of te vragen aan collega’s. Ik ging vrijwillig mee op de storingsdiensten van mijn vriend om mezelf meer zeker te maken van mijn eigen werk.

Het werk doe ik volgend jaar april 3 jaar en ik hoop uiteindelijk te kunnen uitgroeien tot hoofd monteur of zelfs Service Coördinator.

Wat doe je allemaal als Service monteur?

Ik begin mijn dag om 8.00 uur. Doordat ik momenteel zelf mijn onderhoud in plan, weet ik altijd precies waar ik moet starten en hoelang ik ergens bezig ben. Voornamelijk op vakantieparken (Roompot) en de woning corporaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Ons onderhoud is te onderscheiden in groot en klein.
Bij groot onderhoud gaat de ketel uit elkaar, vervang ik de pakkingen of andere onderdelen die aan vervanging toe zijn, bijvullen en voer ik mijn metingen uit.

Als we klein onderhoud doen, dan moeten we ons richten op het bijvullen en de sifon schoon te maken. Mocht er hier en daar iets kapot of versleten zijn dan vervangen we dat natuurlijk ook.
In mijn werk vind ik het belangrijk dat alle handelingen juist uitgevoerd worden. Met name de CO2 metingen, waarbij je de waardes van CO meet. Koolmonoxide en goed onderhoud wordt nog veel te veel onderschat. Hier draag ik dus graag mijn steentje aan bij, want een vervuilde ketel produceert ook CO!

Het werk zelf is over het algemeen niet vies, maar je komt wel bij verschillende mensen over de vloer. Ook hier is het niet altijd even schoon en fris. Daarnaast hangen de meeste cv ketels op zolder, dus het komt wel eens voor dat je wat spinnenwebben of zelfs een muis tegenkomt.

Ik probeer tijdens mijn werk zo goed mogelijk te relativeren. Ik ben niet het type monteur dat alles uit elkaar trekt, maar juist kijkt naar wat doet hij wel en wat doet hij niet. Daarop ga ik te werk .

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De CV ketels en de mensen 🙂

Ik kom bij zoveel verschillende mensen over de vloer en iedereen heeft zijn verhaal. Naast monteur ben je ook een beetje theeleut, sociaal werker en luisterend oor.

De techniek rondom warmte heeft mijn passie en dat merk je ook. Ik wil graag verder leren en dingen uitzoeken. Natuurlijk loop ik regelmatig tegen dingen aan waar ik niets over weet, maar mocht ik het opgelost hebben (samen of alleen) dan krijg ik enorm gevoel van trots.

Warmte blijft altijd, maakt niet uit in welk opzicht. Hierdoor zal er altijd werk blijven.

Welk advies zou jij andere vrouwen geven die nu nadenken over een baan in de techniek?

Techniek is een heel groot begrip en je hebt er verschillende subgroepen in. Als je voor installatietechniek kiest, kies je ook voor de mensen en hun omgeving. Dit geldt helemaal voor de service.  Kies iets dat bij je past of waar je interesse in ligt. Dit maakt het namelijk makkelijker om hierin te blijven werken en te kunnen groeien.
Ik zou graag meer vrouwen in de service zien, maar je moet sterk in je schoenen staan. Het is onder de mannen nog altijd dat je jezelf een beetje moet bewijzen. Maar heee… wij zijn vrouwen! Dat kunnen wij prima! Let’s kick some ass 🙂

De techniek blijft veranderen en verbeteren , dus jij verandert en verbetert mee!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Oedine jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Bij Vrouwen in de Techniek staan wij voor Diversiteit, Inclusiviteit, Betrokkenheid en Groei. En vanuit onze missie ‘méér vrouwen in de techniek’, helpen wij jou graag verder. 

Dus hulp nodig in je loopbaan of op zoek naar de beste opleidingen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn er voor jou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.