Menu

Interview Van Rossum Woerden

Leukste horecateam van Nederland

8 november was het zo ver; de grote finale van de verkiezing voor Het leukste horecateam van Nederland. Op de Gastvrijheidstop in Hilversum kwamen honderden horecaliefhebbers bij elkaar om de horeca te vieren én om hun stem uit te brengen op de drie finalisten teams:

De Golfslag
Suzie Q
Van Rossum

Onder luid gejuich kondigden juryleden Patrick Treichl en Milo Berlijn aan dat Van Rossum vanuit de jury én het publiek is verkozen tot dé nummer één: 

Het leukste horecateam van Nederland!

Elk horecateam in Nederland kan deelnemen aan de verkiezen, door middel van het inzenden van een creatieve en enthousiaste video, waarin het team laat zien waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn. 
Vervolgens wordt er een shortlist gemaakt door de jury, waarna een fysiek jurybezoek volgt. Het team van Van Rossum heeft laten zien écht een onwijs hecht, enthousiast en succesvol horecateam te zijn. 

Wij spraken Merel, manager bij Van Rossum en vroegen haar naar de verkiezing en natuurlijk het geheim van hun succesvolle team. 

Jullie zijn de winnaar van het Leukste horecateam van Nederland 2022. Vertel eens; wat maakt jullie nou het leukste horecateam?

Super cliché, maar geen woord van gelogen, wij zijn echt één grote familie.

Naast dat we met elkaar werken, wordt er buiten werktijd ook veel met elkaar afgesproken.

Het gaat verder als alleen ‘hoi, hoe gaat het?’ We staan echt met zn allen voor elkaar klaar, in goede en slechte tijden. We bieden elkaar een luisterend oor, maar schoppen elkaar ook onder de kont indien dat nodig is.

Iedereen heeft hier zijn/haar eigen functie, manager, afwasser, bediening etc. maar er heerst geen overdreven hiërarchie. We zijn hier allemaal mens en allemaal gelijk en we werken samen en met elkaar.  

.

Waarom hebben jullie destijds deelgenomen aan de verkiezing?

Omdat wij er al van overtuigd waren de leukste te zijn, maar vind de rest van Nederland dat ook?  Dat heeft gebleken!

Heb jij nog tips voor andere horecazaken op het gebied van het aantrekken én behouden van nieuwe medewerkers? Wat werkt voor jullie het beste?

Iedereen kan en mag hier zichzelf zijn. Je mag je eigen kleding dragen (uiteraard wel verzorgd, geen scheuren of blote oksel o.i.d), waardoor je al merkt dat onze medewerkers zich op hun gemak voelen. Toon oprechte interesse in je medewerkers, zet ze in het zonnetje op hun verjaardag, maak het gezellig. Zorg goed voor je medewerkers! Zij blij = wij blij én tevreden gasten.

Als je team goed is met elkaar dan stralen ze dat ook uit naar de gasten en gaan gasten snel mee in de goede vibe die er heerst binnen het bedrijf.

Als je een team zou mogen nomineren voor volgend jaar, welke horecazaak zou dit dan zijn?

Prik & Proost uit Leimuiden van Mark en Stef van Veen

Wil jij ook deelnemen aan de verkiezing van het Leukste horecateam 2023? Meld je dan nu aan!