Menu

Interview met Wim Jansen, CEO L1NDA

Binnen de gehele horeca is het merkbaar dat de instroom van nieuwe medewerkers achterblijft. Met L1NDA helpen jullie horecabedrijven om hun roosters rond te krijgen; hoe doen jullie dit precies?

Al voor de corona-uitbraak constateerden wij in onze data-analyses dat de horeca grote en groeiende personeelsproblemen had. In ons planning platform bleef toen al een groot percentage op onbepaald staan. Dat percentage ligt nu aanmerkelijk hoger. Deze indicator vertelt ons dat al deze diensten niet meer gevuld kunnen worden met eigen medewerkers. Aangezien wij een platform bieden waarop onze klanten hun complete workforce management kunnen regelen, wilden wij ook voor dit probleem een oplossing bieden. De meest voor de hand liggende en snelst realiseerbare oplossing was om samenwerking te zoeken met een personeelsplatform. In freelance platform YoungOnes vonden wij een uiterst betrouwbare partner die perfect past bij L1NDA. Onze klanten kunnen hun openstaande diensten nu aanbieden aan meer dan 200.000 freelancers die graag aan de slag willen. Het aanbieden, selecteren en inplannen kan je volledig geïntegreerd in je planning doen. Alles in slechts enkele muisklikken en op 1 platform. En deze extra tool is volledig gratis voor onze klanten.

Waarom kozen jullie voor een samenwerking met YoungOnes?

L1NDA en YoungOnes hebben een match. Beide bedrijven zijn ambitieuze scale-ups die innovatieve technische softwareoplossingen willen ontwikkelen. Bij beide bedrijven werken relatief jonge en goed opgeleide medewerkers. We hebben beiden de ambitie om snel te reageren op nieuwe marktontwikkelingen. Want op de arbeidsmarkt verandert momenteel heel veel. Bij alles wat we doen staan mensen en medewerkers centraal. Dat verandert niet! Het blijft de belangrijkste asset en succesfactor van een onderneming.

Image-HERO

Verwacht je dat we binnen de horeca meer zullen werken met flexibele arbeidskrachten komende jaren?

De arbeidsmarkt is voorgoed veranderd. Deze ontwikkeling is niet meer terug te draaien. Het is enerzijds een maatschappelijke ontwikkeling. We willen vrijheid in alles wat we doen. En dus ook in ons werk. De voordelen van een vaste baan worden minder gewaardeerd. Jonge mensen worden steeds ondernemender en geld verdienen is niet meer de nummer 1 drijfveer. Een leuke werkomgeving, interessant werk, levensgeluk en zelfontplooiing zijn steeds belangrijker bij de keuze van een baan. Anderzijds heeft ook het arbeidstekort grote invloed op het groeiende aantal flexibele arbeidskrachten. Het wordt immers steeds makkelijker om van baan te veranderen. Er is meer dan genoeg werk!

Jullie hebben je voor de tweede keer aangesloten bij de Nationale Horecadag/Week van de horeca. Waarom is het voor jullie zo belangrijk om dit initiatief te ondersteunen?

Hoe fantastisch is het als je elke ochtend blij je bed uitspringt om met plezier aan het werk te gaan? Dat is een van onze kernwaarden. Bij L1NDA vinden we dat iedereen het recht heeft op een leuke baan. Niemand uitgezonderd. En de horeca is bij uitstek de branche waar dit kan, want wat is leuker dan het anderen naar de zin te maken? Ook collegialiteit speelt een cruciale rol. Met ons planning platform bevorderen wij dit. Met de app kan je bijvoorbeeld eenvoudig onderling diensten ruilen en makkelijk communiceren met elkaar. Door jullie initiatief te steunen hopen wij dat bedrijven nog meer gaan inzien hoe belangrijk teamwork is. Dat is echt nog niet overal het geval. Werken moet zo leuk zijn, dat je er je bed voor uitspringt! Niet voor niets is de tevredenheid van werknemers de beste graadmeter voor het succes van een bedrijf!

Zoek-je-werk
Facebook
Twitter
LinkedIn