Menu

Jeannine Sok en Sven Heijkoop lanceren keurmerk voor gastvrijheid tijdens Week van de horeca op Gastvrij Rotterdam

Jeannine Sok en Sven Heijkoop presenteren woensdag 20 september een nieuw keurmerk voor gastvrijheid. Ze nemen deze opmerkelijke stap om de normen voor gastvrijheid te verhogen en de horecasector naar een hoger niveau te brengen. Het keurmerk zal officieel worden gelanceerd tijdens de Week van de Horeca, op woensdag 20 september op Gastvrij Rotterdam.

 

Het keurmerk voor gastvrijheid is bedoeld om een meetbare standaard van gastvrijheid te bieden voor bedrijven in de horecasector, waaronder hotels, restaurants, cafés en andere gastvrije ondernemingen. Het initiatief heeft tot doel de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en gasten een uitzonderlijke ervaring te bieden.

Strenge criteria

Jeannine Sok, een gerenommeerde naam in de horecabranche en onder andere bekend van het bordspel Gastologie en het boek Hoe Gastvrij ben jij?  heeft samengewerkt met Sven Heijkoop, Maitre en Sommelier, om een set strenge criteria en normen te ontwikkelen die bedrijven moeten naleven om in aanmerking te komen voor dit prestigieuze keurmerk.

Meer aandacht aan goede service

Het keurmerk is echter niet alleen weggelegd voor de haute cuisine, maar voor elke horecazaak. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens van beide gastvrijheidsexperts om horecazaken te stimuleren meer aandacht te geven aan goede service, maar ook om horecaondernemers hierbij te prikkelen om haar medewerkers hiervoor dan ook voldoende op te leiden en te trainen. “Met dit keurmerk willen we bedrijven aanmoedigen om uit te blinken in gastvrijheid en te laten zien dat ze zich inzetten voor het bieden van de best mogelijke ervaring aan hun gasten,” aldus Jeannine Sok.